Foto: AFP/Scanpix

Bruņoti uzbrucēji Jemenas dienvidaustrumos uzspridzinājuši naftas cauruļvadu, pa kuru ik dienas tika transportēti 8000 bareli naftas uz eksporta termināliem Adenas līcī, bet pēc uzbrukuma cauruļvada darbība apturēta, sestdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji sestdienas naktī "ievietoja sprādzienbīstamu ierīci zem cauruļvada"  Šabvas provinces Rudumas ciemā apmēram 25 kilometru attālumā nu Nušajmahas eksporta termināļa, informēja amatpersona, piebilstot, ka naftas transportēšana caur cauruļvadu pēc sprādziena apturēta.

Cauruļvada operators ir Dienvidkorejas naftas kompānija "Korea National Oil Co" (KNOC), pa to jēlnafta tiek transportēta no Ijādas reģiona naftas laukiem Šabvas provincē.

Arābijas pussalā uzbrukumi Jemenā naftas un gāzes cauruļvadiem notiek salīdzinoši bieži.

Aizdomās par uzbrukumiem tiek turēts "Al Qaeda" atzars Arābijas pussalā, kas jo īpaši Jemenā ir izmantojis centrālās valdības varas samazināšanos Arābu pavasara iedvesmotos tautas protestos, kuru dēļ   Jemenas  prezidents Ali Abdullāhs Salehs februārī atkāpās no amata.

Jemenas naftas un izrakteņu ministrs Hišams Abdullāhs pērn paziņoja, ka laika posmā no 2011.gada februārim līdz 2012.gada jūlijam vien uzbrukumos cauruļvadiem Jemena zaudējusi ieņēmumus vairāk nekā četru miljardu ASV dolāru (2,1 miljardu latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!