Foto: AP/Scanpix

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess pēc decembrī Kubā veiktās vēža operācijas tagad saņem "papildu ārstēšanu", paziņoja Venecuēlas viceprezidents Nikolass Maduro.

"Prezidents saņem papildu ārstēšanu, lai uzveiktu slimību," pēc atgriešanās no Havanas teica Maduro, kam bija iespēja apraudzīt Čavesu.

Maduro norādīja, ka Venecuēlas prezidentu apraudzījis "brīdī, kad viņš jutās ļoti labi". Viņš stāstīja, ka Čavess "ir optimistisks un ļoti tic tam, ko mēs darām", kā arī ir "palicis uzticīgs Kristum un dzīvībai".

Čavess publiskos pasākumos nav piedalījies vairāk kā mēnesi. Pēdējās dienās valdības amatpersonas vairākkārt uzsvērušas, ka viņa veselības stāvoklis uzlabojas.

58 gadus vecā Čavesa veselības stāvokļa dēļ uz atlikta uz nenoteiktu laiku viņa inaugurācija prezidenta amatā uz kārtējo amata termiņu, kas bija paredzēta 10.janvārī. 7.oktobrī Čavess tika pārvēlēts prezidenta amatā, neskatoties uz viņa ilgstošo cīņu ar vēzi un spēcīgo opozīciju viņa 14 gadus ilgušajai valdīšanai Venecuēlā.

Čavess turpina ārstēties Kubā, jo viņš cieš no elpošanas mazspējas kā komplikācijas, kas radusies no nopietnas plaušu infekcijas pēc 11.decembrī veiktās vēža operācijas.

Vēzis Venecuēlas prezidentam tika diagnosticēts 2011.gadā. Viņam Kubā ir veiktas vairākas operācijas, no tām pēdējā - 2012.gada decembrī. Viņš Kubā ir izgājis daudzus ķīmijterapijas un radiācijas terapijas kursus. Čavess neatklāj, kāds vēzis viņam ir, bet ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas ir resnās zarnas vēzis.

2012.gada jūnija sākumā Čavess paziņoja, ka rentgena un magnētiskās rezonanses pārbaudēs konstatēts, ka pēc radioterapijas Kubā viņam vairs neesot vēzis. Dažas dienas pēc tam viņš reģistrējās par kandidātu 7.oktobrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām, kurās tika ievēlēts uz jaunu termiņu no 2013. līdz 2019.gadam.

Čavess ir Venecuēlas prezidents kopš 1999.gada. Viņš īsteno kreisi populistisku politiku, ko viņš dēvē par sociālistisku revolūciju, to finansējot no ienākumiem par Venecuēlas naftas eksportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!