Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas tiesa piektdien nolēma atlikt bijušā premjerministra Silvio Berluskoni apelācijas sūdzības lietā par krāpšanos ar nodokļiem izskatīšanu, apmierinot viņa lūgumu izskatīšanu turpināt pēc 24.un 25.februārī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kurās kandidē arī neskaitāmos skandālos iesaistītais Berluskoni.

Prokuratūra savus noslēguma secinājumus pret Berluskoni izteiks tiesas sēdē 1.martā, bet spriedums gaidāms 23.martā.

Berluskoni, kas ir atgriezies lielajā politikā un kandidē savas labēji centriskās partijas "Brīvības tauta" sarakstā, pērn oktobrī tika notiesāts par krāpšanos ar nodokļiem viņa mediju impērijā "Mediaset".

Tiesa viņam piesprieda viena gada cietumsodu un aizliegumu piecus gadus ieņemt amatu valsts sektorā. Pēc apelācijas sūdzības iesniegšanas sprieduma izpilde tika apturēta.

Berluskoni advokāti paziņoja, ka viņu klients sēdē 1.martā gatavojas uzstāties ar runu.

76 gadus vecais mediju magnāts, kas trīs reizes vadījis Itālijas valdību un dominējis Itālijas politikā 20 gadu, ir iesaistīts neskaitāmās tiesvedībās par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, grāmatvedības datu viltošanu, nelikumīgu politisko partiju finansēšanu, dienesta pilnvaru pārkāpšanu un seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Tomēr viņš ne reizi nebija notiesāts, jo apsūdzības ir atceltas vai ir iestājies noilgums.

Berluskoni tiek tiesāts arī apsūdzībās par seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Viņš gan noliedz, ka viņam bijušas jebkādas seksuālas attiecības ar Marokā dzimušo Karimu al Mahrugu, kas plašāk pazīstama ar skatuves vārdu Rūbija Rubakuori (no itāliešu valodas Rūbija ‒ Siržu lauzēja). Arī šajā lietā spriedums gaidāms pēc vēlēšanām.

Berluskoni advokāti uzstāj, ka priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņš nevar piedalīties tiesas sēdēs.

Mediju magnāts miljardieris Berluskoni bija Itālijas premjerministrs 1994.‒1995.gadā, no 2001. līdz 2006.gadam un no 2008. līdz 2011.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!