Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar nažiem bruņoti vīrieši Nigērijas ziemeļaustrumos svētdienas naktī noslepkavoja trīs Ziemeļkorejas ārstus, ielaužoties viņu dzīvoklī Potiskumas pilsētā, paziņoja policija.

Sākotnēji bija ziņots, ka nogalinātie ārsti esot ķīnieši. Vēlāk tika ziņots, ka viņi esot no Dienvidkorejas, bet pēc tam tika precizēts, ka viņi ir Ziemeļkorejas pilsoņi un ieradušies Nigērijā saistībā ar abu valstu sadarbības vienošanos.

Nenoskaidrotie uzbrucēji pārkāpa pār ārstu dzīvesvietas žogu un pārgrieza viņiem rīkli. Saistībā ar šo slepkavību neviens nav aizturēts, paziņoja Jobes štata policijas komisārs Sanusi Rufai.

"Vēl ir pāragri kādu apsūdzēt, bet mēs esam sākuši izmeklēšanu, lai atklātu slepkavības," sacīja Rufai.

Vietējie iedzīvotāji pastāstīja, ka ārsti strādājuši štata veselības ministrijā un pirms gada apmetušies uz dzīvi šajā pilsētā.

Slepkavības upurus atrada kaimiņi, kas kļuva satraukti un uzlauza dzīvokļa durvis pēc tam, kad ārsti tās neatvēra.

Piektdien Nigērijā bruņotos uzbrukumos divās poliomielīta klīnikām tika nogalināti vismaz 10 cilvēki, vēršoties pret šīs slimības iznīdēšanas kampaņu. Vēl nav zināms, vai piektdien un svētdien notikušie uzbrukumi ir saistīti.

Nigērijas ziemeļaustrumos pēdējos mēnešos ir notikušas ārzemnieku, sevišķi Ķīnas pilsoņu, slepkavības.

Nigērijas ziemeļos, kur dzīvo galvenokārt musulmaņi, darbojas radikālo islāmistu sekta "Boko Haram", kas vēlas plašāku šariata (islāma likumu) pielietošanu un ir uzbrukusi galvenokārt baznīcām, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem. Kopš 2009.gada sektas sarīkotos uzbrukumos Nigērijas ziemeļos un vidienē gājuši bojā vairāk nekā 2800 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!