Foto: AP/Scanpix
Itālijas populistiskā "Piecu zvaigžņu kustība" (M5S) nepievienosies nekādām koalīcijām, bet ir gatava atbalstīt reformas, izvērtējot katru no tām atsevišķi, otrdien paziņoja parlamenta vēlēšanās trešo vietu ieguvušās kustības līderis komiķis Bepe Grillo.

"M5S neveidos aliansi ne ar vienu, kā tā vienmēr ir teikusi," savā interneta vietnē raksta Grillo.

Savukārt žurnālistiem pie savām mājām Dženovā Grillo sacīja: "Mēs neesam pret pasauli. Mēs izskatīsim reformu pēc reformas, likumu pēc likuma. Ja būs priekšlikumi, kas atbildīs mūsu programmai, mēs tos izvērtēsim."

M5S līderis arī uzsvēra, ka kustības deputāti centīsies bloķēt jebkādus mēģinājumus izveidot koalīciju starp kreisajiem un labējiem.

Grillo arī sacīja, ka M5S kandidāts valsts prezidenta amatam ir Nobela prēmijas literatūrā dramaturgs Dario Fo. Pašreizējais prezidents Džordžo Napolitano atstās amatu maijā.

Svētdien un pirmdien notikušajās parlamenta vēlēšanās uzvarējusi kreisi centriskā koalīcija "Itālija.Kopējais labums". Paredzams, ka par premjerministru kļūs tās līderis Pjērs Luidži Bersani, taču tā nav ieguvusi pietiekami daudz vietu parlamenta augšpalātā, tāpēc tai būs jāveido koalīcija vai jānodrošina citu politisko spēku atbalsts savai valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!