Foto: AP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) no amata pienākumu pildīšanas piektdien atstādināti astoņi policisti, kuri saistīti ar kāda aizturētā, kurš vēlāk policijas iecirknī miris, vilkšanu pa ielu aiz policija automašīnas, vēsta aģentūra "Reuters".

Videoierakstā fiksēto policijas brutālo rīcību, kas vēl vairāk nomelnojusi DĀR policijas tēlu, jau nosodījis valsts prezidents Jakobs Zuma un opozīcijas līderi. Vīrietis, kurš otrdien neatļautā vietā novietojis automašīnu, traucējot satiksmi, vēlāk ar galvas ievainojumu atrasts miris policijas iecirkņa kamerā.

Vēstīts, ka jauns taksometra vadītājs DĀR miris policijas apcietinājumā, aculiecinieku uzfilmēts video liecina, ka pirms tam viņš ar rokudzelžiem pieķēdēts pie policijas automašīnas un vilkts pa zemi, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

27 gadus vecais taksometra vadītājs aizturēts par to, ka esot traucējis satiksmi, skaidro policija. Likuma sargi nespēja paskaidrot, kāpēc vīrietis aizturēšanas kamerā miris, bet aculiecinieka video liecina, ka taksists pēc aizturēšanas kādu brīdi vilkts pa zemi aiz policijas automašīnas.

Ir aizdomas, ka vīrietis policijas iecirknī ir piekauts un pēc tam to mirušu atradis cits likumsargs. Policijas pārstāvis norāda, ka patiesību noteiks izmeklēšana. Likumsargi arī norāda, ka taksists pirms aizturēšanas esot centies atbruņot policistu. Līķa sekcija liecina, ka aizturētais miris no galvas ievainojumiem ar iekšēju asiņošanu, informē "Sky News".

Dienvidāfrikas policija ir pazīstama ar savu brutalitāti, norāda "Sky News", valstī tiek izmeklēti daudzi likumsargu vardarbības gadījumi. Policijas departaments nevarēja apstiprināt, vai šīs lietas ietvaros kāds policists ir atstādināts no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!