Foto: AP/Scanpix
Romas katoļu pāvests Francisks otrdien paziņoja, ka viņš pagaidāms turpinās dzīvot Vatikāna viesu namā un nepārvāksies uz plašo pili, kas līdz šim tikusi izmantota kā pāvesta rezidence.

Francisks paliks dzīvot viesu namā, kurā pavisam ir 120 numuriņi, kopā ar citiem garīdzniekiem "līdz turpmākajam paziņojumam", sacīja Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi.

"Viņš izmēģina šo vienkāršo dzīvesveidu kopā ar citiem priesteriem," paskaidroja preses pārstāvis, neatklājot, kad un vai vispār Francisks grasās pārcelties uz pāvesta rezidenci.

"Šorīt viņš darīja zināmu citiem kardināliem, ka viņš zināmu laiku paliks dzīvot kopā ar viņiem", sacīja Lombardi.

Tiesa gan, Francisks pārcēlies no istabas, kas viņam tika ierādīta, ierodoties uz kardinālu konklāvu, uz nedaudz plašākām telpām, kur viņš var pieņemt arī viesus, paskaidroja preses pārstāvis.

Vienlaikus viņš apliecināja, ka oficiālā pāvesta rezidence - Apustuliskā pils - ir gatava jaunā katoļu pontifika uzņemšanai.

Viesu nams "Casa Santa Martha" tika izbūvēts 1996.gadā kardināliem, kas Vatikānā pulcējas konklāvos, tomēr ēka ir arī pastāvīgā dzīvesvieta priesteriem un bīskapiem, kas strādā Vatikānā.

Kā ziņots, katoļu kardinālu konklāvs 13.martā Vatikānā par jauno Romas katoļu pāvestu izraudzījās līdzšinējo Buenosairesas arhibīskapu Horhi Mario Bergoljo.

76 gadus vecais Bergoljo kļuvis par katoļu baznīcas vēsturē pirmo Amerikas pārstāvi pāvesta krēslā. Viņš ir arī pirmais neeiropietis, kam baznīcas vadība uzticēta pēdējās tūkstošgades laikā.

19.martā krāšņā inaugurācijas ceremonijā Vatikānā Svētā Pētera laukumā Francisks saņēma pāvesta varas simbolus - mantiju un "zvejnieka gredzenu" -, ar to oficiāli sākot savu valdīšanu apustuliskajā tronī kā 266.pāvests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!