Foto: AFP/Scanpix

Pie Ziemeļkorejas robežas militāro mācību Dienvidkorejā laikā avarējis ASV armijas helikopters, neviens cilvēks negadījumā nav cietis otrdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Avarējušajā lidaparātā "CH-53" lidojuma laikā atradies 21 cilvēks nformē ASV amatpersonas. Negadījumā neviens nav cietis.

Negadījums noticis Čhorvonas rajonā Dienvidkorejā, kas atrodas pie robežas ar komunistisko Ziemeļkoreju, kas pēdējās nedēļās vairākas reizes ir draudējusi ar uzbrukumiem Dienvidkorejai, ASV un Japānai. Amatpersonas avāriju raksturo kā "cieto piezemēšanos".

Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap" iepriekš avarējušo helikopteri identificēja kā "UH-60 Black Hawk" ar 12 cilvēkiem uz klāja.

Spriedzi Korejas pussalā, kas sākusies pēc Phenjanas trešā kodolizmēģinājuma februārī, pastiprina ASV un Dienvidkorejas militārās mācības, kas sākušās martā un turpināsies visu aprīli. Ziemeļkoreja tās uzskata par savas drošības apdraudējumu.

Dienvidkorejā pastāvīgi ir izvietoti aptuveni 28 500 ASV karavīri. Abas Korejas pussalas valstis formāli ir kara stāvoklī kopš 1953. gada, kad ar pamieru beidzās karadarbība starp PSRS atbalstītajiem Ziemeļiem un ASV atbalstītajiem Dienvidiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!