Foto: PantherMedia/Scanpix
Spānijas Augstākā tiesa liegusi pilsonību sievietei, kura integrējusies Spānijas sabiedrībā, apguvusi valodu, bet eksāmenā parādījusi absolūtu zināšanu trūkumu par valsts ģeogrāfiju un kultūru, nespējot nosaukt pareizas karoga krāsas un sakot, ka Katalonija ir Spānijas kaimiņvalsts.

Noraidot sievietes apelācijas prasību, Augstākā tiesa paziņoja, ka viņai trūkst jebkādu pamatzināšanu par valsti.

Sieviete ir no Dominikānas Republikas un dzīvo Spānijā kopš 2006.gada. Piesakoties Spānijas pilsonībai, viņa kārtoja divus mutiskus eksāmenus, kuros tiek pārbaudītas pieteikuma iesniedzēja zināšanas par Spānijas ģeogrāfiju, kultūru un institūcijām.

Eksāmenos sieviete sajaukusi Spānijas reģionu Kataloniju ar valsti un sacījusi, ka Spānijas karoga krāsas ir sarkana, balta un dzeltena un karoga vidū attēlots vairogs.

Spānijas karogam ir trīs horizontālas joslas - divas sarkanas un vidū dzeltena.

Sieviete pratusi nosaukt karaļa un premjerministra vārdu, tomēr nezinājusi, kā sauc karalieni, un nevarējusi nosaukt nevienu pazīstamu spāņu režisoru. Viņa nav mācējusi pateikt arī, kāda politiskā sistēma ir Spānijā.

Sievietes advokāts, pārsūdzot zemākās instances lēmumu Augstākajā tiesā, balstījās uz sievietes spāņu valodas zināšanām un faktu, ka viņa ir pilnībā integrējusies sabiedrībā. Advokāts pauda pārliecību, ka nespēja atbildēt uz šādiem eksāmenu jautājumiem nevar būt pamats, lai liegtu viņa klientei pilsonību. Taču Augstākā tiesa tam nepiekrita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!