Foto: AP/Scanpix
Kāds makšķerēšanas sporta profesionālis Kalifornijas dienvidos noķēris milzu haizivi, iespējams, pārspējot pasaules rekordu, vēsta aģentūra AP.

Pirmdien noķertā mako haizivs sver 600 kilogramus un ir aptuveni 3,5 metrus gara, stāsta loma ieguvējs Kents Viljams. Ja noķertā zivs atbildīs visām prasībām, tā pārspēs līdzšinējo rekordu – 2001. gadā noķertu 553 kilogramu smagu mako haizivi, norāda AP.

Ziņas par Viljama veiksmi gan ir saniknojušas dabas aizstāvjus, kuri norāda, ka haizivju populācija pasaulē lielās nozvejas dēļ ir apdraudēta un uzskata, ka plēsīgā zivs bija jāatbrīvo.

"Cilvēkiem būtu jāaplūko un jāapbrīno haizivis kā brīnišķīgi un okeānam nozīmīgi dzīvnieki, nevis jāizlaiž to iekšas un asinis," uzskata Kalifornijas dabas aizsardzības biedrības "SharkStewards" direktors Deivids Makguirs.
Foto: AP/Scanpix

Viljams uz to atbild, ka jebkurš sporta makšķernieks paturētu tik lielu zivi. "Man ir vienalga, ko viņi saka. Ja tas ir potenciāls pasaules rekords, viņi [makšķernieki] paturēs zivi – ja to spēs," uzsver lielā loma īpašnieks.

99 no 100 makšķerniekiem, noķerot šo zivi, nebūtu to spējīgi izvilkt un nogādāt krastā, skaidro Viljams. Tāpēc tik lielas haizivis tiek noķertas reti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!