Foto: AP/Scanpix

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans otrdien paziņojis, ka neizrādīs vairs nekādu iecietību pret masu protestiem, kas valstī turpinās jau 12.dienu.

"Šī epizode tagad ir beigusies. Mēs vairs neizrādīsim iecietību," televīzijā pārraidītā uzrunā savai Taisnīguma un attīstības partijai (AKP) paziņoja Erdogans.

Jau ziņoja, ka vairāki simti policistu otrdien atguva kontroli pār protestētāju ieņemto Taksima laukumu Stambulā.

Pret demonstrantiem likumsargi lika lietā asaru gāzi, gumijas lodes un ūdens lielgabalus, savukārt protestētāji atbildēja ar petardēm, akmeņiem un Molotova kokteiļiem.

Policisti skaidroja, ka vēlas aizvākt ap laukumu uzslietās barikādes, kā arī karogus un plakātus, taču uzsvēra, ka nedzīs prom vairākus simtus protestētāju, kas apmetušies blakus esošajā parkā.

Jau ziņots, ka protesti Turcijā sākās 31.maijā kā reakcija pret Stambulas Taksima laukumā sāktajiem tirdzniecības kompleksa būvdarbiem, kuri paredz blakus esošā parka likvidēšanu. Tomēr tie ātri pārauga valsts mēroga neapmierinātības izpausmē ar valdošo Taisnīguma un attīstības partiju (AKP) un premjerministra Erdogana valdību.

Sadursmēs ievainoti jau teju 5000 demonstrantu, bet četri cilvēki plašajās nekārtībās gājuši bojā. Vairāki simti arestēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!