Foto: AP/Scanpix
Daļu Pakistānas dienvidrietumu pilsētas Kvetas slimnīcas pēc diviem pilsētā nograndušiem sprādzieniem sestdien ieņēma bruņoti kaujinieki. Pēc vairāku stundu ilga aplenkuma amatpersonas ziņo, ka slimnīcā ir atgūta un ķīlnieki atbrīvoti, vēsta aģentūra AP.

Sprādzienos, no kuriem viens atskanējis pašā slimnīcā, un tiem sekojošajos notikumos bojā gājis ir vismaz 21 cilvēks. Bruņotie vīri ieņēma vairākas slimnīcā kompleksa daļas un izvietojās uz ēku jumtiem, medijiem pastāstīja Kvetas policijas priekšnieks Fajazs Sumbals.

Pēc vairākām stundām Pakistānas Iekšlietu ministrs ir paziņojis, ka drošības spēki ir iebrukuši slimnīcā un atbrīvojuši 35 ķīlniekus. Četri uzbrucēji ir nogalināti, bet pārējie aizturēti, informēja ministrs Čadri Nisars Ali Hans.

Iepriekš vēstīts, ka notikuma vietā ir ieradušies karavīri un policijas specvienība, kas mēģina, cik vien ātri iespējams, atbrīvot ārstniecības iestādi, informē policistu šefs. No slimnīcas puses, ap kuru pozīcijas ieņem karavīri, dzirdams neregulārs apšaudes troksnis, no notikuma vietas ziņo aģentūras AP korespondents.


Sestdienas asinsizliešana Beludžistānas provinces pilsētā sākusies ar sprādzienu autobusā, kurā brauca studentes. Eksplozijā gāja bojā 11 sievietes, bet vēl 19 cilvēki ievainoti.

Nākamā eksplozija atskanējusi slimnīcas uzņemšanas nodaļā, kur drūzmējās gan glābēji, gan cietušo un bojāgājušo cilvēku tuvinieki. Šajā sprādzienā gāja bojā augsta ranga valdības amatpersona, bet vēl vairāki cilvēki ievainoti.

Kāds cilvēks, kurš sevi sauc par kaujinieku grupas pārstāvi, paziņojis, ka uzbrukums ir atriebība par kādu drošības spēku operāciju, kurā gājusi bojā sieviete un bērns, ziņo raidsabiedrība BBC.

Pakistānas televīzija pārraidījusi kadrus, kur redzami cilvēki, kas skrien prom no slimnīcas un slēpjas aiz ātrās palīdzības automašīnām, apraksta AP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!