Foto: AFP/Scanpix

Neidentificēti uzbrucēji trešdien Libānas dienvidos nošāvuši labi pazīstamu politisko komentētāju un nelokāmu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdības aizstāvi Mohamedu Diraru Džammo, vēsta laikraksts "The New York Times".

Komentētājs nogalināts pie savas mājas Sarafandā, kad no automašīnas cēlis ārā augļus un dārzeņus. Par uzbrukumu neviens nav uzņēmies atbildību, bet nogalinātā ciešās saites ar Sīrijas valdību liek domāt, ka slepkavību sarīkojuši Sīrijas nemiernieki vai to atbalstītāji Libānā, skaidro laikraksts.

Pilsoņu karš kaimiņos esošajā Sīrijā ir saasinājis etnisko un reliģisko grupu attiecības Libānā, kur pirms tam daudzus gadus plosījās pilsoņu karš. Valstī pēdējā laikā ir notikušas Sīrijas valdības un nemiernieku atbalstītāju sadursmes. Savukārt Libānas šiītu kustības "Hezbollah" kaujinieki Sīrijā cīnās Aasada spēku pusē.

Džammo, kurš bieži aizstāvēja Asadu arābu un Libānas televīzijas kanālos, bija precēts ar libāniešu sievieti un Sarafandā dzīvoja desmit gadus.

Pilsoņu karam Sīrijā pieņemoties spēkā, vietējās amatpersonas brīdinājušas Džammo būt uzmanīgam ar atklātu Sīrijas režīma aizstāvēšanu. "Bet mēs nekad nesaņēmām nopietnu oficiālu brīdinājumu," stāsta Sarafandas mērs Huseins Halifehs, kurš slepkavību uzskata par politiski motivētu.

Slepkavība seko otrdien notikušam sprādzienam, kas bijis vēsts pret "Hezbollah" konvoju, kas izbraucis uz Sīrijas galvaspilsētu Damasku. Sprādzienā cieta divi cilvēki un tas bija jau trešais līdzīgais uzbrukums kopš jūnija sākuma, atklāja kāds avots Libānas armijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!