Foto: Reuters/Scanpix
Policijai ir grūti cīnīties ar noziedzīgajiem sindikātiem, kas ik gadu nopelna 870 miljardus dolāru (464 miljardus latu) ar savām noziedzīgajām darbībām, sākot ar narkotiku un cilvēku tirdzniecību un beidzot ar identitātes zagšanu, trešdien paziņoja ANO narkotiku un noziedzības biroja (UNODC) izpilddirektors Jurijs Fedotovs.

"Tā ir milzīga naudas summa," sacīja Fedotovs.

Ja noziedzīgie sindikāti būtu klasificēti kā nozare, to kopīgā ietekme tos ierindotu starp pasaules vadošajiem spēlētājiem ekonomikā.

Krīzes izraisītā izdevumu samazināšana ir vēl vairāk paplašinājusi sen pastāvošo finansiālo plaisu starp noziedzīgajām bandām un tiem, kas ar tām cīnās.

"Bandas ir labāk finansētas nekā jebkāda tiesībsargājošā institūcija. Tas ir skaidrs un īpaši redzams, ja mēs salīdzinām milzīgo nelikumīgo ienākumu apjomu ar daudzu tiesībsargājošo iestāžu budžetiem," sacīja Fedotovs.

Taču finansējums ir tikai daļa no problēmas, sacīja Fedotovs, norādot, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir grūtības izsekot līdzi ātri mainīgajiem grupējumiem, kuri rīkojas daudz ātrāk nekā tradicionālās mafijas pagātnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!