Foto: DELFI


Francijas dienvidos aizturēts vīrietis, kurš, domājams, ir dārglietu zagļu bandas "Rozā panteras" loceklis, vēsta raidsabiedrība BBC.

40 gadu vecais vīrietis, kura vārds netiek atklāts, aizturēšanas brīdī mēģinājis aizbēgt pa savas mājas logu. Arests seko virknei vērienīgu dārglietu zādzības gadījumu Kannās, bet nav skaidrs, vai vīrietim ar to ir kāda saistība, norāda BBC.

"Rozā panteras" ir starptautiska dārglietu zagļu banda, daudzi tās locekļi nāk no Balkāniem. Desmit gadu laika grupējums nozadzis dārgakmeņus vairāk nekā 250 miljonu eiro (176 miljoni latu) vērtībā.

Zināms, ka Melnkalnes izcelsmes vīrietis kopā ar vēl pieciem ieslodzītajiem maijā izbēdzis no cietuma Šveicē, bet kādreiz dienējis franču leģionā. Vismaz vēl viens no bēgļiem arī ir "Rozā panteru" biedrs. Savukārt kāds cits grupējuma loceklis no ieslodzījuma vietas Šveicē izbēdzis vēl jūlijā, norāda BBC.

Nosaukumu "Rozā panteras" banda ieguva 2003. gadā, kad Londonas policija arestēja noziedznieku, kurš dimanta gredzenu bija paslēpis sejas krēmā – tāpat kā komēdiju filmu sērijā par franču detektīvu "Rozā pantera", skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!