Foto: AFP/Scanpix
Maskavas pilsētas vēlēšanu komisija piektdien izteikusi mutisku brīdinājumu demokrātiskās opozīcijas kandidātam uz galvaspilsētas mēra amatu Aleksejam Navaļnijam par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumu pārkāpumiem, pavēstīja komisija preses dienests.

Lēmums pieņemts, izskatot partijas "Taisnīgā Krievija" kandidāta Nikolaja Ļevičeva sūdzību par to, ka Navaļnijs izmantojis nelikumīgus aģitācijas materiālus.

"Navaļnijs ir jauns, nepieredzējis kandidāts, viņš balotējas pirmo reizi. Mēs esam pārliecināti, ka turpmāk kandidāts ņems vērā savas kļūdas un nepieļaus likumdošanas pārtraukumus no sava priekšvēlēšanu štāba līdzstrādnieku puses," teikts komisijas paziņojumā.

"Darba grupas locekļi nosprieda, ka nav pietiekama pamata atsaukt Navaļnija kandidatūru ar tiesas lēmumu. Viņi to uzsvēra vairākkārtīgi," sacīja komisijas loceklis Antons Timčenko.

Ceturtdien komisijas vadītājs Valentīns Gorbunovs paziņoja, ka viņa vadītā struktūra tuvākajā laikā varētu vērsties tiesā ar prasību par Naviļnija kandidatūras atsaukšanu. Pēc Gorbunova teiktā, komisija veic Navaļnija vēlēšanu kampaņas pārbaudi.

Kā paskaidroja komisijā, Naviļnijs ir pārkāpis priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumu noteiktumus. Cita starpā, viņš izplatot aģitācijas materiālus, kas nav apmaksāti no kandidāta vēlēšanu fonda līdzekļiem.

Pagājušajā nedēļā policija veica kratīšanu kādā dzīvoklī, kurā tika konfiscēti nereģistrēti Navaļnija kampaņas plakāti un reklāmas lapiņas. Naviļnijs paskaidroja, ka šos aģitācijas materiālus atbalstītāji saražojuši neatkarīgi no viņa.

Kā paskaidroja informācijas avots komisijā, nav iegūti dokumentāli pierādījumi, ka Navaļnijs būtu pasūtījis šos materiālus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!