Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien paudusi prieku par nule kā aizvadīto Bundestāga vēlēšanu "lieliskajiem rezultātiem" un solījusi vēl četrus labus gadus Vācijai.

"Kopā nākamajos četros gados mēs darīsim visu, lai atkal padarītu tos par Vācijai veiksmīgiem gadiem," uzrunājot savus atbalstītājus, paziņoja Merkele.

Kā jau vēstīts, vēlētāju aptaujas liecina, ka Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU) un viņu Bavārijas meitaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU) - izvirzījusies pārliecinošā vadībā ar 42% balsu.

"Dārgie draugi, jūsu ovācijas liecina, ka mums visiem ir kaut kas svinams. Tas ir lielisks rezultāts. Pirmkārt, es gribētu pateikties vēlētājiem, kuri apliecinājuši tik milzīgu uzticību mūsu konservatīvajām partijām. Un es gribētu solīt vēlētājiem, ka mēs rīkosimies atbildīgi un ar lielu rūpību. Liels paldies jums," saviem atbalstītājiem sacīja Merkele.

Ziņu aģentūra AFP vēsta, ka šie ir labākie rezultāti, kādi konservatīvajiem bijuši pēdējos 20 gados, un tas pilnīgi noteikti nozīmē, ka Merkele saglabās savu amatu uz trešo pilnvaru termiņu.

Vēl nav zināms, vai Merkele būs spiesta veidot koalīciju ar kreisajām partijām, tomēr vēlētāju aptauju rezultāti ir iepriecinoši.

Telekanālu ZDF un ARD TV pie vēlēšanu iecirkņiem veiktās aptaujas liecina, ka Merkeles konservatīvie varētu iegūt parlamentā absolūto vairākumu, kas nozīmētu, ka nekādi koalīcijas partneri nav nepieciešami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!