Foto: AFP/Scanpix

Malumednieki ar cianīdu Zimbabves dabas parkā noindējuši vairāk nekā 80 ziloņu, atsaucoties uz amatpersonām, ziņo raidsabiedrība BBC.

Ziloņkaulu kārojošie ļaundari ar indīgo ķimikāliju Hvanges Nacionālajā parkā saindējuši ūdens tilpni, ko dzeršanai izmanto savvaļas dzīvnieki.

Bez ziloņiem bojā gājuši arī mazāki dzīvnieki un plēsēji, kas ar tiem barojas, norāda parka darbinieki.

"Kad mēs svētdien pametām Hvanges Nacionālo parku, no saindēšanās ar cianīdu bija miris pavisam 81 zilonis. Miruši arī vairāki citi dzīvnieki, bet pagaidām mums nav galīgā skaitļa," paziņoja Zimbabves parku pārvaldes direktors Džerijs Gotora.

Nogalēto ziloņu skaitā iekļauti 40 jau iepriekš septembrī parka teritorijā atrastie noindētie dzīvnieki.Parka reindžeri arestējuši deviņus malumedniekus, kas izsekoti uz ziloņkaula slēptuvi.

Pēdējos gados dažādās Āfrikas vietās ir pieaudzis ziloņu un degunradžu nogalināšanas gadījumu skaits, lai apmierinātu ilkņu un ragu pieprasījumu Āzijas tirgū.

Lielākā daļa nelegālā ziloņkaula nonāk Ķīnā un Taizemē, kur to izmanto rotaslietu un mākslas priekšmetu izgatavošanā. Savukārt degunradža rags tiek uzskatīts par dziedniecisku austrumu tautu medicīnā un tā cena sasniedz 50 tūkstošus dolāru (28 tūkstoši latu) par kilogramu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!