Foto: stock.xchng
Šanhajas prokuratūra sākusi izmeklēšanu pret kādu pāri, kurš pārdevis savu meitu, bet par iegūto naudu nopirkuši iecienītā amerikāņu zīmola "Apple" viedtālruni "iPhone", vēsta aģentūra AFP.

Laulātie draugi, kas abi ir bezdarbnieki, sludinājumu par bērna pārdošanu internetā ievietojuši vēl pirms mazuļa nākšanas pasaulē, noskaidrojuši izmeklētāji. Vecāki solījuši jaundzimušo atdot tam, kurš maksās vislielāko summu.

Drīz pēc mājās notikušajām dzemdībām bērns arī nodots tā "jaunajiem īpašniekiem", bet vecāku kontā ieskaitīti 30 – 50 tūkstoši juaņu (2500 – 4200 lati), lēš policija. Par nopelnīto naudu vecāki nopirkuši "iPhone", dārgus sporta apavus un citas preces.

Aizdomās turētie gan noliedz, ka viņus būtu vadījuši ļauni motīvi, gluži pretēji -  viņi tikai vēlējušies labāku dzīvi meitiņai. Pārim jau ir divi citi bērni un vēl vienu pēcnācēju viņi nevarētu atļauties uzturēt.

Gadījumi, kad cilvēki ir gatavi uz galēju rīcību, lai tiktu pie kārotā "Apple" produkta, Ķīnā ir notikuši jau iepriekš. 2012. gadā kāds 17 gadus vecs ķīnietis pārdeva savu nieri, lai varētu iegādāties "iPhone" un planšetdatoru "iPad". Septiņiem cilvēkiem šai sakarā piespriests cietumsods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!