Foto: AFP/Scanpix
Trīs cilvēki, to skaitā astoņus gadus veca meitene, gājuši bojā uzbrukumā kāziniekiem pie koptu katoļu baznīcas Kairā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uguni pa baznīcēniem, kas nāca ārā no svētnīcas, atklājuši ar motocikliem atbraukuši uzbrucēji, kas šāvuši cilvēkos un pametuši notikuma vietu. Vismaz deviņi cilvēki ir ievainoti. Pagaidām atbildību par notikušo neviens nav uzņēmies.

"Notikušais ir uzbrukums Ēģiptei, tas nav vērsts tikai pret koptu kristiešiem. Mēs iznīcinām paši savu valsti," stāsta mācītājs Tomass Daouds Ibrahims, kurš šaušanas brīdī atradās baznīcā.

Uzbrukumus Ēģiptes koptu kristiešiem mēdz rīkot islāmisti, kuri uzskata, ka Baznīca atbalsta armijas sarīkoto islāmistu prezidenta Mohameda Mursi gāšanu, kas notika jūlijā.

Ēģiptes koptu kristiešu pāvests Tavadross II atradās līdzās armijas komandierim Abdulfataham al Sisi, kad viņš televīzijā paziņoja par Mursi gāšanu.

Tavadross II paziņoja, ka ģenerāļu varas maiņas plānu Ēģiptes labā ir izstrādājuši cienījami cilvēki. Tas daudziem islāmistiem lika domāt, ka baznīca ir sazvērējusies gāzt Mursi.

Pats Tavadross II ir saņēmis nāves draudus, bet vairāki kristieši ir nogalināti. Uzbrukumi notikuši arī kristiešu mājām, veikaliem un uzņēmumiem.

Koptu baznīca ir viena no senākajām kristiešu kopienām. Vismaz 10% Ēģiptes iedzīvotāju ir kristieši, tas nozīmē, ka to skaits pārsniedz astoņus miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!