Foto: Shutterstock
DNS analīzes apliecinājušas Īrijā čigānu ģimenēs izņemto divu blondo bērnu radniecību un viņi atdoti vecākiem.

Īrijas policija Dublinā šonedēļ no čigānu ģimenēm izņēma septiņus gadus vecu meitenīti un divus gadus vecu zēnu, par kuru ziņoja kaimiņi, norādot uz bērnu nelīdzināšanos saviem vecākiem.

Satraukumu par bērniem izraisījis incidents Grieķijā, kur policija reidā čigānu apmetnē, meklējot ieročus un narkotikas, uzgāja aptuveni piecus gadus vecu blondu meitenīti. Cilvēki, kas uzdevās par viņas vecākiem, likumsargiem sniedza neskaidru informāciju par bērna izcelsmi, turklāt DNS analīzes apliecināja, ka meitenītei nav viņiem radniecīga.

Īrijas policija norādīja, ka tā ļoti nopietni attiecas pret visiem no sabiedrības saņemtiem ziņojumiem par bērnu labklājību.

"Tomēr ir svarīgi, lai nepamatota uzmanība netiktu pievērsta kādai sabiedrības grupai vai minoritātei," teikts policijas paziņojumā.

Likumsargu izņemtās meitenītes vecākus pārstāvošie advokāti norādīja, ka bērna izņemšana ļoti satraukusi viņas tuviniekus.

"Viņas aizvešana dziļi apbēdinājusi viņas vecākus, brāļus un māsas un arī pašu mazo meiteni," teikts juristu paziņojumā, apšaubot, vai bijis likumīgs pamats izņemt bērnu no ģimenes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!