Foto: stock.xchng

Kāds pensionāru pāris no Austrālijas ar viltu padarīti par narkotiku kontrabandistiem, kad "laimējuši" bezmaksas ceļojumu uz Kanādu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Krāpnieki Pērtas sirmgalvjiem paziņojuši, ka viņi laimējuši nedēļu garu ceļojumu uz Kanādu ar apmaksātu lidojumu, viesnīcu un jaunām bagāžas somām.

Atgriežoties Pērtā, 72 un 64 gadus vecie pensionāri paši vērsušies pie muitniekiem, jo tiem licies, ka ar dāvātajām bagāžas somām kaut kas nav kārtībā. Un patiesi, amatpersonas katras somas oderējumā atradušas 3,5 kilogramus metamfetamīna.

Narkotiku vērtība tiek lēsta septiņu miljonu Austrālijas dolāru (3,44 miljoni latu) vērtībā. Policija uzskata, ka sirmgalvju čemodāni Kanādā ir samainīti pret tādiem pašiem, bet ar narkotikām iekšā.

Incidents noticis 13. oktobrī. Vēlāk tajā pašā dienā policija Pērtas lidostā aizturējusi 38 gadus vecu vīrieti, kas varētu būt saistīts ar noziedzīgo shēmu.

Krāpnieki savu mērķu īstenošanai izmantojuši fiktīvu Kanādas tūrisma kompāniju "AUSCAN Tours", krietni piepūloties, lai radītu ticamu iespaidu, atklāts izmeklēšanā.

Pēdējos mēnešos Austrālijas policija ir atklājusi virkni apjomīgu narkotiku sūtījumu. Valsts ir kļuvusi par ienesīgu tirgu starptautiskajiem narkotirgotāju tīkliem stabilās vietējās valūtas un enerģiskās ekonomikas dēļ, salīdzinot ar citām turīgajām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!