Foto: Publicitātes foto

Šā gada Rīgas vasaras kultūras programma iecerēta kā daudzveidīgu pasākumu kopums augustā – Rīgas dzimšanas dienas svētku mēnesī, "Delfi" informē pašvaldībā.

Rīgas vasaras kultūras programma šogad notiks ar saukli "Līksmo, audz, daudzini!", aicinot ikkatru rīdzinieku un pilsētas ciemiņu ne vien ļauties bagātīgas kultūras programmas baudīšanai, bet arī izzināt, līdzdarboties un kopā daudzināt Rīgas vārdu.

Programmas mērķis ir turpināt laikmetīgu un starpdisciplināru kultūras pasākumu norisi dažādās Rīgas apkaimēs, kuri aktualizē konkrētās apkaimes vēsturi un kultūru, kā arī piedāvāt aktuālu un iedzīvotājus iesaistošu un pilsonisko aktivitāti raisošu programmu.

"Esam priecīgi turpināt Rīgas vasaras kultūras tradīcijas, stiprinot gan apkaimju identitāti, gan arvien plašāk iesaistot laikmetīgo kultūru, kā neatņemamu mūsdienīgas Eiropas pilsētas kultūras dzīves sastāvdaļu," uzsver Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Laima Geikina.

Augustā abos Daugavas krastos norisināsies: Kreisā krasta svētki 3. augustā Uzvaras parkā, Labā krasta svētki 10. augustā Dauderu parkā, tradicionālie Apkaimju svētku pasākumi 24. augustā Nordeķu parkā un Dreiliņkalnā, Muzikālo parku programmas (Dzegužkalna parka estrādē trešdienās, Vērmanes dārza estrādē ceturtdienās), bet Vecrīgā varēs izdejoties zaļumballē 2. augustā.

Visu vasaras pasākumu kulminācija notiks sestdien, 17. augustā – Rīgas 823. dzimšanas dienas svinībās 11. novembra krastmalā un Vecrīgā, kur varēs vērot gan plašu muzikālo programmu un piedalīties dažādās aktivitātēs, gan iepazīt latviešu kulināro mantojumu un piedzīvot atjaunotus ielu muzikantu svētkus. 16. un 17. augustā ikviens aicināts baudīt dzīvās uguns "Gaismas dārzu" Uzvaras parkā, bet 17. un 18. augustā Esplanādē vērot tradicionālo "Krastu maču".

Vasaras pasākumu programmas izskaņā, 31. augustā – "Senās uguns nakts" akcijai pievienosies arī Rīgas piejūras apkaimes Vecāķu un Daugavgrīvas pludmalē, apliecinot kopīgo apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru.

Programmas lielāko pasākumu organizēšana ir deleģēta Rīgas pašvaldības kultūras iestādēm, bet rīkotāji tiks izvēlēti iepirkumu procedūras rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!