Foto: Publicitātes attēli

Iedomāta valsts, kas nosaukta Baltijas jūras Botnijas līča vārdā, ir iebrukusi Igaunijā, ar kuru agresīvajai Botnijai ir sens teritoriāls strīds par kādu ar naftu un gāzi bagātu salu. Uz uzbrukumu savai dalībvalstij reaģē NATO spēki - tāds ir scenārijs Baltijā un Polijā notiekošajām Alianses mācībām "Stedfast Jazz 2013".

Pēdējo gadu vērienīgākajās NATO mācībās piedalās 6000 karavīru, 350 transportlīdzekļu, 60 lidaparātu un 13 kuģi. Kamēr lauka mācības, izspēlējot iedomātās kaujas Igaunijā, notiek Polijā, Ādažu bāzē notiek komandvadības mācības, kur speciāli šim pasākumam iekārtotās teltīs tiek pieņemti lēmumi un vadītas Polijā notiekošās operācijas.

"Igaunija ir iekarota, tā cieš un asiņo, tagad mēs dodam prettriecienu," par mācību scenāriju stāsta Apvienoto spēku komandieris ģenerālis Hans Lotārs Domrose. NATO cīņā par Igauniju iesaista 40 000 vīru, bet trešdien atklātas kaujas notiek divās vietās Igaunijā, par mācībās izspēlēto scenāriju stāsta komandieris.

Fotoreportāžā ieskats lauka mācībās Polijā. Vairāk informācijas par Baltijai nozīmīgajām "Stedfast Jazz" mācībām, par to, vai tās ir atbilde uz Krievijas manevriem "Zapad", var lasīt šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!