Foto: DELFI
Nedēļas nogalē vairāki pasaules lielākie mediji pievērsa uzmanību kādam jaunam fenomenam Ķīnā. Valsts sociālajos tīklos bija pamanāms superlēciens kādam sen aizmirstam ķīniešu valodas vārdam, kas apzīmē visbagātāko, dārgāko un greznāko, – "Tuhao", vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Ķīnā, ja vēlaties apzīmēt Beverlihilzas bagāto mājsaimnieču dzīvi, tas būs nosaucams par "Tuhao". Kā nosaukt kaimiņa rīcību, ja viņš savu "Rolls-Royce" izgrezno nefrīta dārgakmeņiem? Tas atkal būs "Tuhao".

Taču visvairāk šo vārdu dzirdēsiet, runājot par jaunajiem "IPhone", kuri būs greznoti zelta ietvaros, - tas bez ierunām klasificētos kā "Tuhao", vēsta BBC.

Kopš septembra šis vārds Ķīnas interneta sociālajos tīmekļos parādās vidēji miljons reizes dienā, vēsta BBC, pievērsdami uzmanību, ka pārsteidzošā kārtā pārsvarā Ķīnas jaunatne izvēlējusies savā valodas lietojumā vārdu, kuram ir aizvēsturiska nozīme.

Vārda daļa "Tu" apzīmē rupjību, savukārt "hao" nozīmē bagātības. Vārda izcelsme meklējama tūkstošiem gadu senā vēsturē, kad Ķīnas zemnieki tā dēvēja savas apstrādājamās zemes saimniekus, kuri nereti ļoti nicīgi izturējušies pret savas zemes nomniekiem.

Valodas eksperti norāda, ka šis vārds, kas valstī nebija ticis lietots dekādēm ilgi, nu atgriezies tautas apritē, pateicoties jaunai interneta paaudzei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!