Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas tiesībsargājošās iestādes saņēmušas 26 iesniegumus no žurnālistiem, kuri cietuši protestētāju un milicijas sadursmju laikā Kijevā 1.decembrī, par visiem ierosinātas krimināllietas, otrdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

"Kā pavēstīja Iekšlietu ministrijas Galvenās izmeklēšanas pārvaldes vadītāja vietnieks Oļegs Tatarovs, milicijā saņemti 26 iesniegumi par žurnālistu piekaušanu. Par visiem sāktas krimināllietas, no kurām daļa nodota prokuratūrai, divas izmeklē Iekšlietu ministrija," teiks ministrijas paziņojumā.

Saskaņā ar sociālajos tīklos izplatīto informāciju, no specvienības "Berkut" darbībām cietuši vairāk nekā 30 žurnālistu. Turklāt daudzi no viņiem apgalvo, ka tikuši sisti tieši tāpēc, ka viņiem bijušas žurnālistu apliecības.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā, kas 28. un 29.novembrī notika Viļņā, Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs atteicās parakstīt Ukrainas un ES asociācijas līgumu.

Ukrainā izvērsusies plaša protesta kustība pret šo valsts vadības soli. Kijevā svētdien protesta demonstrācijās piedalījušies no 100 000 līdz pusmiljonam cilvēku. Protestētāju sadursmēs ar drošības struktūrām ievainoti vairāk nekā 300 cilvēku.

Protesta akcijas turpinās arī trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!