Foto: Kadrs no video
Kādam šoferim krietni paveicies, kad spēcīgās vētras "Ksavers" laikā, kas ceturtdien plosījās Eiropas ziemeļos, viņš veiksmīgi paspējis pabraukt garām krītošai kravas automašīnai pirms tā viņu saplacina. Šokējošais moments ir noķerts video, jo viņš sākotnēji filmējis priekšā braucošās kravas mašīnas šūpošanos lielajā vējā.

Jau ziņots, ka šīs nedēļas vētrā dzīvību zaudējuši desmit cilvēki, bet tūkstošiem bijuši spiesti pamest savas mājas bailēs no iespējamiem plūdiem. Vētra plosījās Lielbritānijā, kā arī Vācijā, Nīderlandē, Polijā un Skandināvijas dienvidu daļā.

Tostarp Skotijā, spēcīgā vēja dēļ apgāžoties smagajai automašīnai, dzīvību zaudējis viens cilvēks. Kravas mašīna uzgāzusies divām vieglajām automašīnām. Bojā gājis kravas mašīnas šoferis. Savukārt kādam vīrietim, kas braucis ar motorolleru, Anglijas vidienē uzkritis koks.

Zviedrijas austrumu piekrastē no kuģa jūrā ieskaloti divi filipīniešu jūrnieki. Glābējiem viņus vēl nav izdevies atrast.

Zviedrijas ziemeļu daļā par vētras upuri kļuvusi arī kāda sirmgalve, kas atrasta sniegā pie sava dzīvokļa, bet Zviedrijas dienvidos viens cilvēks gājis bojā, kad viņam uzkritis koks.

Tikmēr Polijas ziemeļos, Lemborkā, vētra prasījusi trīs cilvēku upurus. Vīriešiem atrodoties automašīnā, transporta līdzeklim uzgāzies virsū koks. Vēl četri cilvēki Polijā vētrā guvuši ievainojumus.

Dānijas rietumos dzīvību zaudējusi 72 gadus veca sieviete, kad spēcīgā vējā apgāzies furgons, kurā viņa atradās.

Vētras dēļ Ziemeļeiropā tika atcelti simtiem avioreisu, apturēta vilcienu un prāmju satiksme un slēgts viens no lielākajiem Eiropas tiltiem, kas savieno Zviedriju un Dāniju. Piektdienas rītā tilts bija atkal pieejams satiksmei.

Lielbritānijas zemo cenu lidsabiedrības "easyJet" lidmašīna spēcīgā vēja dēļ nespēja nolaisties nedz Glāzgovas, nedz Edinburgas lidostā, līdz beidzot sekmīgi piezemējās Mančestrā. Pasažieri, atceroties briesmīgo lidmašīnas šūpošanos, norādīja, ka jūtas laimīgi, ka palikuši dzīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!