Foto: AFP/Scanpix

Par iespējamo saistību ar populārās ukraiņu žurnālistes Tatjanas Čornovilas piekaušanu izmeklētāji paredzējuši nopratināt divus Ukrainas parlamenta deputātus – Dāvidu Žvaniju un Nikolaju Kņažicki, ceturtdien, atsaucoties uz avoti iekšlietu struktūrās, vēsta Ukrainas mediji.

Pratināšana ieplānota, jo pienākuši signāli par šo abu deputātu iespējamo saistību ar figurantu, kas tiek meklēts aizdomās par žurnālistes piekaušanu.

Jau ziņots, ka naktī uz trešdienu netālu no Kijevas brutāli piekauta žurnāliste un Eiromaidana protestu kustības aktīviste Tatjana Čornovila. Pēc milicijas sniegtajām ziņām, viņa braukusi mājup savā personīgajā automašīnā, kad viņai ceļu negaidīti aizšķērsojusi nezināma mašīna, no kuras izkāpuši vairāki vīrieši. Viņi izsituši automašīnas stiklus, izvilkuši Čornovilu no šofera vietas, piekāvuši un pēc tam iemetuši ceļmalas grāvī. Žurnāliste pati izsaukusi miliciju. Ārsti viņai konstatējuši smadzeņu satricinājumu.

Par notikušo ierosināta krimināllieta. Divi iespējamie uzbrukuma dalībnieki aizturēti, noskaidrota arī trešā uzbrucēja personība.

Simtiem protestētāju ar opozīcijas karogiem un žurnālistes fotoportretiem jau otro dienu pulcējas pie Ukrainas Iekšlietu ministrijas ēkas, bloķējot satiksmi pa tuvējo ielu. Viņi pieprasa iekšlietu ministra Vitālija Zaharčenko un visas valdības atkāpšanos un objektīvu notikušā izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!