Foto: AP/Scanpix

Sprādzienā Čehijas galvaspilsētā Prāgā trešdien gājis bojā Palestīnas vēstnieks šajā Eiropas valstī, atsaucoties uz policiju, vēsta ārvalstu mediji.

Sprādziens atskanējis diplomāta Džamala al Džamala rezidencē. Eksplozija notikusi mirklī, kad palestīniešu pārstāvis vēris vaļā seifu. Vēstnieks ar smagiem ievainojumiem nogādāts slimnīcā, kur vēlāk miris, ziņo aģentūra AFP.

"Ar nožēlu mēs apstiprinām šo ārkārtas dienestu sniegto informāciju," AFP pastāstīja policijas pārstāve Andrea Zoulova.

Džamals, kurš amatā stājies oktobrī, tikai nesen ievācies jaunajā rezidencē Prāgas ziemeļos. Eksplozija notikusi mirklī, kad viņš atvēris vecu seifu, kas atvests no iepriekšējās palestīniešu pārstāvniecības ēkas, aģentūra AFP uzzināja Palestīnas Ārlietu ministrijā. Seifs pirms tam bijis aizvērts vismaz 30 gadus. 

Pieejamā informācija liek domāt, ka sprādziens nav bijis terorakts ar mērķi kādu nogalināt vai ievainot, skaidro policija. Eksploziju, iespējams, varēja izraisīt seifā iestrādātā pretzagļu sistēma un nepareiza rīkošanās ar to, norāda Zoulova.

56 gadus vecais vēstnieks dzīvoklī bijis kopā ar savu ģimeni, ziņo aģentūra AP. Slimnīcā šoka stāvoklī nogādāta arī kāda 52 gadus veca sieviete.

"Es varu tikai apstiprināt, ka palestīniešu diplomāta rezidencē notika sprādziens," vēl pirms ziņām par vēstnieka nāvi norādīja policijas pārstāve Andrea Zoulova.

"Diplomāts ir guvis smagus ievainojumus un nogādāts slimnīcā. Mēs izmeklējam notikušo," stāstīja Zoulova.

Palestīnas atbrīvošanas organizācijai (PAO), ko ANO atzinusi par palestīniešu pārstāvi, ir savas diplomātiskās misijas Eiropas galvaspilsētās un citur pasaulē, skaidro raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!