Foto: AFP/Scanpix

Francijas tabloīds "Closer" piektdien ziņo, ka prezidentam Fransuā Olandam ir dēka ar aktrisi Jūliju Gajē (attēlā), solot tam sniegt fotogrāfiskus pierādījumus.

Septiņu lapaspušu garajā "Closer" rakstā, kam dots nosaukums "Fransuā Olands un Jūlija Gajē - prezidenta slepenā mīla", publicētas arī fotogrāfijas, kurās kāda persona, kas pēc izdevuma teiktā, ir Olands, redzams ieejam aktrises dzīvoklī.

"Tā ir īsta kaislība (..), kas apgriezusi viņu dzīves kājām gaisā un liek viņiem uzņemties milzīgu risku," raksta žurnāls.

Olands nosodījis tabloīda publikāciju kā "uzbrukumu tiesībām uz privātumu" un paziņojis, ka apsver iespēju sūdzēt tiesā "Closer", tomēr viņš nav noliedzis izdevumā publicēto informāciju.

Izdevuma rīcībā esošajās fotogrāfijā redzams, ka 41 gadu vecā Gajē 30.decembrī ierodas kādā dzīvoklī prestižā Parīzes rajonā netālu no Elizejas pils, kurā dzīvo Olands.

Pēc pusstundas dzīvokļa kāpņu telpu pārbauda kāds vīrietis, kas saskaņā ar "Closer" sniegto informāciju ir Olanda miesassargs. Pēcāk ar motorolleru atbrauc divi vīrieši ar motociklistu ķiverēm galvā. Viens no viņiem, pēc izdevuma teiktā, ir Olands, lai gan viņa seja skaidri nav redzama. Toties fotogrāfijās redzama otra vīrieša seja. Viņš identificēts kā prezidenta drošības dienesta darbinieks.

Nākamajā dienā saskaņā ar izdevumā publicētajām fotogrāfijām ap plkst.8 ar nelielu turziņu rokās ierodas Olanda miesassargs. Pēc "Closer" rīcībā nonākušās informācijas, turziņā bijuši kruasāni. Pēc trim stundām uz motorollera pasažiera vietā uzsēžas kāds vīrietis, kuram galvā ir ķivere, un motorollers dodas ceļā.

Baumas par prezidenta attiecībām klīst jau mēnešiem ilgi, un "Closer" raksta, ka Olands regulāri dodas ar motorolleru cauri Parīzei, lai pavadītu naktis ar 41 gadu veco aktrisi.

Nedēļas izdevums "L'Express" pagājušajā mēnesī rakstīja, ka prezidenta pils drošības dienestu arvien vairāk satrauc Olanda biežā "aizbēgšana".
Savukārt "Closer" raksta, ka tā iegūtie attēli raisa bažas par drošību, jo valsts galvu pavada tikai viens miesassargs, kad viņš dodas cauri pus Parīzei uz Gajē dzīvokli.

Olands dzīvo kopā ar savu partneri žurnālisti Valēriju Triervaileru, kuras dēļ viņš pameta savu četru bērnu māti politiķi Segolēnu Rojālu. Tiesa, Olands nav precējies ar Triervaileru.

Gajē martā iesniedza prasību tiesā sakarā ar baumām par dēku, apgalvojot, ka tas ir privātuma pārkāpums. Aktrises advokāti tolaik norādīja, ka šīm baumām nav pamata.

Gajē ir pazīstama televīzijas un kino aktrise un redzama vairāk nekā 50 filmās. Viņai ir divi bērni. Aktrise bija redzama Olanda priekšvēlēšanu reklāmas klipos, kuros Gajē toreiz vēl prezidenta amata kandidātu Olandu raksturoja kā "brīnišķīgu," taču arī "pieticīgu un ļoti labu klausītāju".

Ja tabloīdā publicētā informācija izrādīsies patiesa, šī nebūt nebūs pirmā reize, kad atklātībā nonāk informācija par augstāko Francijas amatpersonu mīlas dēkām.

Tiek uzskatīts, ka arī kādreizējam Francijas prezidenta Žakam Širakam bija daudzi ārlaulības sakari. Savukārt viņa priekšgājējam Fransuā Miterānam pat bija ārlaulībā dzimusi meita.

Kā liecina vēsture, līdz šim baumām par Francijas prezidentu dēkām bijusi niecīga ietekme uz atbalsta reitinga rādītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!