Foto: @JonLemire
Ņujorkas mērs Bils de Blasio picērijā lietojis galda piederumus, tādā veidā pārkāpjot šīs pilsētas iedzīvotāju ieviesto tradīciju ēst picu ar rokām.

Kā vēsta ārvalstu mediji, de Blasio, kurš Ņujorkas mēra amatā ievēlēts 2013. gadā, pieķerts salokot picas šķēli ar galda piederumiem tā, lai to būtu vienkāršāk notiesāt.

Īpatnējais incidents noticis piektdien, 10. janvārī, kad amatpersona viesojusies picērijā "Goodfellas Pizza". Fotogrāfijās, kas uzņemtas mēra pusdienu laikā, redzams, ka viņš picu ēd ar nazi un dakšu.

Vienu gabaliņu gan de Blasio apēdis ņujorkiešiem tradicionālā veidā - ar rokām, tomēr pēc tam atkal licis lietā galda piederumus. Mēra uzvedība picērijā izraisījusi apmeklētāju sašutumu un sociālajos tīklos izskanējuši pat iedzīvotāju aicinājumi atkāpties no amata.

Pats mērs centies savu uzvedību attaisnot savā "Twitter" kontā rakstot: ""Goodfellas Pizza" ir laba, lai kā to arī ēstu". Žurnālistiem viņš sacījis, ka picu ar nazi un dakšu iemācījies ēst Itālijā, kā arī aicinājis pievērst uzmanību tam, ka vienu gabalu ēdiena viņš notiesājis ar rokām.

Bils de Blasio ir dzimis Ņujorkā, tomēr audzis Kembridžā, Masačūsetsas štatā.


Maniere ēst picu ne reizi vien kļuvusi par slavenu Ņujorkas iedzīvotāju kritizēšanas iemeslu. Piemēram, 2011. gadā uzņēmējs Donalds Tramps, kurš dzimis Ņujorkā, pusdienojis ar politiķi Sāru Peilinu vienā no pilsētas picērijām. Pusdienu laikā Tramps izmantojis galda piederumus, kas novedis pie sižeta humora šovā "Daily Show", kura vadītājs parādījis, kā pareizi jāēd picu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!