Foto: Reuters/Scanpix

Jauna Kijevas nemieru "fāze" vainagojusies ar metāla konstrukcijas - "katapultas" izjaukšanu, ko bija izveidojušas opozīcija vienības. Tikmēr Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs aicinājis iedzīvotājus uz dialogu un kompromisu, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

Janukovičs aicinājis nesekot tiem, kuri aicina uz sabiedrības un valsts šķelšanos. Viņš paziņojis, ka ar izpratni izturas pret cilvēku dalību masu akcijās, atgādinot, ka jau iepriekš izteicis gatavību uzklausīt viedokļus un atrast risinājumu esošajā pretrunīgajā situācijā, taču tagad, kad miermīlīgas akcijas pāraugušas masu nekārtībās, ko pavada grautiņi un dedzināšana, kā arī vardarbība, viņš ir pārliecināts, ka tas rada draudus ne tikai Kijevas sabiedrību, bet arī visai Ukrainai.

Kā vēsta mediji, likumsargi cīņā ar demonstrantiem spējuši salauzt no dažādiem materiāliem protestētāju izveidoto katapultu. Pēc tam "Berkut" vienības atkal esot atkāpušās, atsaucoties uz aculiecinieku teikto, vēsta mediji.

Viss esot kļuvis kā iepriekš - bijuši dzirdami reti sprādzieni.

Kijevā nemieri sākās svētdien. Gan svētdien, gan naktī uz pirmdienu vardarbīgajās sadursmēs Kijevā cietuši vairāk nekā 200 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!