Foto: AP/Scanpix
Sadursmēs protestētāju pārņemtajā Lauksaimniecības ministrijas ēkā Kijevā cietuši seši cilvēki, starp dažādām opozicionāru grupām izcēlusies apšaude, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta ārvalstu mediji.

Sadursmes sākušās, kad protestētāji centušies no ēkas padzīt to pārņēmušos kustības "Kopīgā lieta" aktīvistus. Cietušie cilvēki esot ievainoti ar gumijas lodēm, bet oficiāla apstiprinājuma tam nav, ziņo aģentūra "Interfax".

Par to, ka starp dažādām pret valdību vērsto protestu dalībnieku grupām izcēlusies apšaude, ziņoja vietne "AIF.ua". "Ēkā notiek apšaude, lido granātas," no notikuma vietas ziņoja medija korespondents.

Tikmēr Kijevas milicija šīs ziņas nevarēja apstiprināt, jo incidents noticis demonstrantu pārņemtajā teritorijā netālu no Neatkarības laukuma.

Ēkā esošie cilvēki uzbrucējiem lējuši virsū ūdeni no ugunsdzēsības šļūtenēm, ziņo "Interfax". Savukārt no otrā stāva loga redzami paceļamies dūmi, informē "Vesti".

Aģentūra "Itar-Tass" ziņo, ka pie ēkas sapulcējušies aptuveni 200 protestu dalībnieku. Notiekot pārrunas par ēkas atbrīvošanu.

Jau vēstīts, ka otrdien Ukrainas parlaments izskata iespēju amnestēt divus mēnešus ilgstošo protestu laikā arestētos aktīvistus. Prezidents Viktors Janukovičs solīja, ka priekšnosacījums apcietināto atbrīvošanai ir visu protestētāju ieņemto ēku atbrīvošana.

Ukrainā notiek pret valdību vērsti protesti, kas no galvaspilsētas Kijevas ir pārmetušies arī uz reģioniem. Demonstrantu rokās kritušas vairāku apgabalu administrācijas.

Opozīcijas un prezidenta Viktora Janukoviča sarunas līdz šim nav devušas rezultātus nemieru izbeigšanai. Demonstranti pieprasa ārkārtas prezidenta vēlēšanu sarīkošanu.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

Starptautiskās politikas eksperti un daudzi ārvalstu diplomāti ir pārliecināti, ka šī Ukrainai ir izšķiroša cīņa par to, vai saistīt savu nākotni ar Eiropu un Rietumu vērtībām, vai arī palikt Krievijas ietekmes zonā, kura cer uz Kijevas dalību Kremļa iniciētajā Muitas savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!