Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc marihuānas smēķēšanas Anglijā mirusi kāda 31 gadu veca sieviete, domājams, ka viņa ir pirmā daiļā dzimuma pārstāve Lielbritānijā, kas tiešā veidā gājusi bojā pēc šīs narkotiskās vielas lietošanas, vēsta laikraksts "The Telegraph".

Trīs bērnu māmiņa Gemma Mosa pēc "zālītes" smēķēšanas pagājušā gada oktobrī atrasta mirusi savā gultā. Nekādas problēmas sievietes iekšējiem orgāniem mediķi neatklāja. Tika pieļauts, ka marihuānas saindēšanās varēja izraisīt sirds apstāšanos.

Sievietes asinīs konstatēja paaugstinātu narkotiskās vielas līmeni. Galu galā pēc visām pārbaudēm Mosas nāve ir reģistrēta kā marihuānas lietošanas rezultāts.

Tiešā veidā no šīs par vieglu uzskatītās narkotikas cilvēki mirst reti. Par pirmo personu Lielbritānijā, kas mira no "zālītes" smēķēšanas, 2004. gadā kļuva kāds 36 gadus vecs vīrietis.

Mosa marihuānu smēķējusi samērā bieži, bet pirms savas nāves to uz diviem gadiem bija pārtraukusi lietot. Viņa atsākusi "zālītes" lietošanu, kad pēc šķiršanās ar draugu iekļuvusi depresijā un mocījusies ar bezmiegu.

Sieviete nedēļā marihuānai tērējusi aptuveni 72 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!