Foto: DELFI.lt

Trešdien vakarā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā vairāki simti cilvēku pulcējušies uz atbalsta pasākumu Ukrainas demonstrantiem, vēsta portāls “Delfi.lt”.

Pie Lietuvas Seima ēkas iedegti trīs ugunskuri un cilvēki tur rokās plakātus ar uzrakstiem "Mēs atbalstām Ukrainu" un "Kur Tu esi, Eiropa". Akcija sākās ar klusuma brīdi un Ukrainas himnu. Ekrānā tika rādītā video tiešraide no Kijevas.

Akcijas mērķis ir atbalstīt Ukrainu un Maidana dalībniekus, norāda pasākuma organizatori. Uz akciju ieradušies aptuveni 600 cilvēku.

Savukārt ceturtdien Lietuvā, tāpat kā Ukrainā, izsludināta sēru diena sadursmēs bojāgājušo piemiņai.

Vēstīts, ka ceturtdien atbalsta un piemiņas akcija notiks pie Ukrainas vēstniecības Rīgā - Kalpaka bulvārī 3. Pasākums sāksies piecos vakarā.

Bojāgājušo piemiņai svecītes pie Ukrainas vēstniecības Rīgā iedegtas jau trešdien.

Jau vēstīts, ka Ukrainā kopš otrdienas notiek vardarbīgas pret valdību noskaņoto protestētāju un milicijas sadursmes, kurās ir vismaz 25 bojāgājušie. Pilsēta ir pārvērtusies kaujas laukā, kur deg ugunis, skan šāvieni un sprādzieni. Simtiem cilvēku ir ievainoti.

Milicija ir ielenkusi un pārņēmusi daļu Maidana. Likumsargi izmanto ūdens lielgabalus, ar kuriem cenšas nodzēst arī degošās barikādes, kā arī met apdullinošās granātas. Iebraukšana pilsētā ir bloķēta, lai neļautu ierasties protestētāju papildspēkiem, pilsētā nedarbojas metro. Liesmas pārņēmušas arodbiedrību ēku, kur kopš decembra atradās protesta kustības štābs.

Nemieri sākās, kad milicija bloķēja tūkstošiem demonstrantu ceļu uz parlamenta ēku, kur opozīcija otrdien centās panākt, lai tiktu atjaunota 2004. gada konstitūcija, kas samazinātu prezidenta Viktora Janukoviča pilnvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!