Foto: Reuters/Scanpix

Krievija ceturtdienas vakara asiņainajās sadursmēs Doņeckā, kad Ukrainas vienotības mītiņa dalībniekiem uzbruka agresīvi noskaņoti prokrieviskie protestētāji, vaino "labējo radikāļu grupas", vēsta radio "Brīvā Eiropa".

Pēc Ukrainas mediju ziņām sadursmēs gājis bojā vismaz viens cilvēks (ziņo arī par trim bojāgājušajiem), bet vairāk nekā 50 ievainoti. Viens no bojāgājušajiem – Ukrainas vienotības aizstāvis – sadurts ar nazi.

Prokrieviskie aktīvisti pretkara un Ukrainas vienotības mītiņa dalībniekus sākumā apmētājuši ar olām, petardēm un dūmu svecēm, bet pēc akcijas beigām nav ļāvuši tiem doties prom un uzbrukuši. Mediķi ziņo, ka cietušajiem ir galvas un acu traumas, kā arī ar metāla stieņiem radīti ievainojumi.

Tikmēr Krievija notikušajā vaino "labējos radikāļus". 

"Bruņotas labējo radikāļu grupas uzbruka miermīlīgiem demonstrantiem, kuri vēlējās paust savu attieksmi pret cilvēku, kas sauc sevi par Ukrainas amatpersonām, destruktīvo nostāju. Rezultātā viens cilvēks gāja bojā un daudzi ir ievainoti," teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Vairāk par ceturtdienas vakara sadursmēm Doņeckā var lasīt šeit.

Video: Ierakstā redzams, kā prokrieviskie aktīvisti izlaužas cauri milicijas rindām un uzbrūk Ukrainas vienotības aizstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!