Foto: Reuters/Scanpix
Krievija pie Ukrainas robežas pārvieto savus spēkus - karavīru skaits pie austrumu robežas samazinās, taču tajā pat laikā tur fiksēti ešeloni ar jaunākajiem tankiem, paziņojis Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitro Timčuks.

"Brjanskas rajonā identificēts ešelons ar bruņutehniku, kas dodas robežas virzienā. Pārvadājamās tehnikas vidū ir jaunākie Krievijas tanki T-90," paziņoja Timčuks.

Viņš arī informēja, ka Taganrogā no Ivanovas ieradušās 98. gvardes gaisa desanta divīzijas vienības.

Iepriekšējā dienā Ukrainas Ārlietu ministrijas Informācijas politikas departamenta direktors Jevgēņijs Perebijnis pavēstīja, ka Krievija atvilkusi savus spēkus no Luhanskas rajona robežām, taču tie joprojām tiek koncentrēti pie Harkovas un Čerņigovas apgabalu robežām.

Pēc viņa teiktā, kā liecina tiesībsargājošos iestāžu rīcībā esošā informācija, Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) darbojas, lai tālāk destabilizētu situāciju valsts dienvidaustrumu rajonos.

Tāpat Krievijas struktūras aktivizē izlūkdarbību Ukrainas pierobežas rajonos. Savukārt Krievijas spēki Krimā nostiprina savas pozīcijas uz administratīvās robežas ar Hersonas apgabalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!