Foto: AP/Scanpix
Indijas tiesa trim vīriešiem, kas bija apsūdzēti par piedalīšanos divās grupveida izvarošanās, piektdien piespriedusi nāvessodu pakarot.

Šī ir pirmā reize, kad par dzimumnoziegumiem, kas pastrādāti atkārtoti, tiek piespriesti nāvessodi, kopš pērn Indijas likumi šajā jomā padarīti bargāki.

Mumbajas tiesā tika paziņots spriedums lietā par diviem pērn jūlijā un augustā kādā pamestā rūpnīcā notikušiem uzbrukumiem. Vienā uzbrukumā cietusī bija kāda fotožurnāliste, un šis notikums izraisīja plašu rezonansi starptautiskajos medijos.

Apsūdzētie 28 gadus vecais Muhameds Salims Ansari, 19 gadus vecais Vidžajs Mohans Džadhavs un 21 gadu vecais Muhameds Kasims Hafīzs Šaihs tika notiesāti pagājušajā mēnesī. Viņiem tika piespriests mūža ieslodzījums par vienu no šiem uzbrukumiem, kādas 18 gadus vecas telefona operatores grupveida izvarošanu.

Savukārt šonedēļ viņi tika atzīti par vainīgiem pēc likuma panta par atkārtotu izvarošanu, kas paredz nāvessodu.

"Pret šādiem noziegumiem nedrīkst būt nekādas tolerances," sacīja tiesnese Šalini Phansalkara Džoši, pasludinot spriedumu. "Sabiedrībai jāpauž skaļš un skaidrs vēstījums."


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!