Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas specdienesti ir aizturējuši Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsniekus, kas darbojās Ukrainā, pavēstīja Ukrainas Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes priekšsēdētājs Andrijs Parubijs.

Krievijas izlūkdienesta līdzstrādnieki aizturēti Ukrainas austrumos, norādīja amatpersona.

Aizturēto vidū ir arī Ukrainas pilsoņi - aģenti, kas bijuši "iekonservēti", intervijā telekanālam "Hromadske" sacīja Parubijs.

"Tas, ko mēs redzējām Slavjanskā, tie ir teroristi, kas ieradušies no ārzemēm," viņš sacīja, vienlaikus paužot sašutumu par to, ka kaujinieki piesedzas ar mierīgajiem iedzīvotājiem.

"Mēs viņiem esam lielgabalu gaļa," sacīja Parubijs.

"Mēs neitralizēsim un padarīsim nekaitīgus tos cilvēkus, kas ir atbraukuši uz Ukrainu, lai uzkurinātu pilsonisko konfrontāciju," viņš uzsvēra.

Ukrainas izlūkdienestiem ir pietiekami daudz pierādījumi par Krievijas specdienestu līdzdalību nekārtībās valsts austrumu rajonos, sacīja Parubijs.

Pēdējo dienu laikā vairākās Ukrainas austrumdaļas pilsētās prokrieviskie separātisti sarīkojuši plašas nekārtības. Kijeva uzskata, ka tās inscenējis Kremlis, šādi sagatavojoties iespējamai reģiona aneksijai.

Slavjanskā, Doņeckas apgabalā, bruņoti kaujinieki sestdien ieņēma Ukrainas drošības dienesta ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!