Foto: Kadrs no video

Ukrainas prezidenta amata kandidātu no Reģionu partijas Oļegu Carjevu, kurš pret valdību vērsto protestu laikā bija sīvs Maidana pretinieks, bet tagad ir paziņojis, ka gatavs uzņemties Ukrainas austrumu apgabalu separātistu līdera lomu, pagājušajā naktī Kijevā nomētāja ar olām un aizveda uz Ģenerālprokuratūru, vēsta aģentūra UNIAN.

Carjevs pirmdienas vakarā piedalījies telekanāla ICTV raidījumā. Kad prezidenta amata kandidāts ar apsardzi grasījies televīzijas studiju pamest, pie ēkas viņu sagaidījis dusmīgu protestētāju pūlis.

Poltiķis nomētāts ar olām un nolamāts un piekauts. Viņam cauri pūlim izdevies nokļūt līdzi ātrās palīdzības automašīnai, kuru protestētāji atkal apturējuši.

Vēlāk protestētāji vienojušies ar miliciju, ka Carjevu aizved uz izolatoru, bet visi klātesošie parakstīs kolektīvu iesniegumu, lai politiķi sauktu pie atbildības par Ukrainas teritoriālās vienotības pārkāpšanu.

Vēlāk Ģenerālprokuratūras ēkā ielaisti žurnālisti, kuriem bija iespēja parunāt ar Carjevu, kurš kameru priekšā izģērbās līdz jostasvietai.

Prokuratūra otrdien paziņoja, ka pret Carjevu ir ierosināta krimināllieta par separātismu. Izmeklēšana saistīta ar Carjeva publiskajām runām masu pasākumos un medijos, aicinot uz valsts sadalīšanu un paužot separātiskus nodomus.

Tikmēr par 14. aprīļa vakara notikumiem, kad Carjevam Kijevā uzbruka cilvēku pūlis, ierosināta lieta par huligānismu.

Vēstīts, ka Carjevs, uzstājoties preses konferencē Doņeckā, paziņojis, ka ir gatavs uzņemties separātiski noskaņoto Ukrainas austrumu apgabalu iedzīvotāju līdera lomu.

Pagājušajā nedēļā Carjevu nikni protestētāji iekaustīja Nikolajevā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!