Foto: Reuters/Scanpix

Reaģējot uz pret valdību vērsto kritiku saistībā ar traģisko prāmja avāriju un glābšanas darbiem, par atkāpšanos no amata paziņojis Dienvidkorejas premjerministrs Čons Honvons, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Pareizā lieta, ko man darīt kā valdības vadītājam, ir uzņemties atbildību un atkāpties," premjers paziņoja televīzijas uzrunā. "Valdības vārdā es atvainojos par daudzām problēmām, sākot no nelaimes gadījuma novēršanas līdz agrīnai rīcībai pēc katastrofas," teica Čons.

Prāmis "Sewol" ar 476 cilvēkiem uz klāja apgāzās un nogrima 16. aprīlī. Izglābt izdevās 174 cilvēkus. Līdz šim ir apstiprināta 187 cilvēku nāve, pārējo meklēšana turpinās.

Premjers paziņojumā norādīja, ka "pazudušo cilvēku ģimeņu kliedzieni viņam neļauj naktīs gulēt". Izmisuši pazudušo pasažieru radinieki kritizē valdību, ka glābšanas operācija ir noritējusi pārāk lēni.

Nākamajā dienā pēc katastrofas Čons apmeklēja kuģa pasažieru radiniekus, kuri viņu izsvilpa un kāds pat meta ar pudeli.

Visi 15 par navigāciju atbildīgie kuģa apkalpes locekļi un kapteinis ir aizturēti. Avārijas iemesli joprojām nav līdz galam skaidri.


Izmeklētāji patlaban pūlas noskaidrot, kas izraisīja traģisko prāmja avāriju. Viena no izmeklēšanas versijām pieļauj, ka prāmja stabilitāti negatīvi ietekmējusi 2012.-2013. gadā notikusī prāmja pārbūve, kuras laikā tika pārbūvētas uz prāmja esošās guļamkajītes. 

Apsekojot kādu citu, nogrimušajam prāmim līdzīgu peldlīdzekli, kas arī nodrošina regulārus pasažieru pārvadājumus, secināts, ka uz tā esošie glābšanas plosti un trapi nav darba kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!