Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidkorejas varas iestādes ceturtdien arestējušas kompānijas vadītāju, kurai piederēja pie Korejas krastiem avarējušais pasažieru prāmis "Sewol".

Kā vēsta ārvalstu mediji, kompānijas "Chonghaejin" direktors Kims Hansiks aizturēts savās mājās Pundanas pilsētā netālu no Seulas. Arests noticis prāmja avārijas izmeklēšanas ietvaros.


Televīzijas kanāls CNN ziņo, ka prokuratūra "Chonghaejin" direktoram izvirzījusi apsūdzības par nāves izraisīšanu neuzmanības dēļ, kā arī par faktu, ka viņa rīcība izraisījusi kuģa katastrofu.

Jau ziņots, ka pasažieru prāmis "Sewol", uz kuģa klāja atradās 476 cilvēki, pie Dienvidkorejas dienvidrietumu piekrastes avarēja 16. aprīlī. Saskaņā ar šī brīža statistiku avārijā bojā gāja 113 cilvēki, bet vēl 189 cilvēki tiek uzskatīti par bez vēsts pazudušiem.

Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kuģa kapteinis, kuram var draudēt mūža ieslodzījums, maskējies par pasažieri, viens no pirmajiem pameta grimstošo kuģi.

Tāpat uz kuģa esošie cilvēki sūdzējās, ka grimšanas brīdī ekipāža neveica atbilstošus cilvēku evakuācijas darbus, bet gan aicināja visus palikt savās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!