Foto: AP/Scanpix
Māja, kurā dzimis Trešā reiha līderis Ādolfs Hiters, var pārvērsties par migrācijas centru – Kā vēsta izdevums "The Telegraph", Austrijas varas iestādes plāno tur atklāt valodas skolu migrantiem.

"Ņemot vērā to, kāda vēsturiskā nozīme ir šim namam, mums ir ārkārtīgi svarīgi to izmantot cilvēku labuma vārdā," teicis Austrijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Marakovics.

Tiek ziņots, ka šobrīd Braunavas pie Innas pilsētas administrācija risina pārrunas ar mājas īpašnieci. Baidoties no neonacistu provokācijām, mājas īpašniece ir atteikusies ēkā ierīkot muzeju, kas būtu veltīts uzvarai pār fašismu.

Iepriekš municipalitāte plānoja šajā ēkā iemitināt īrniekus vai arī atklāt pansionātu, tomēr pilsētas iedzīvotāji šiem plāniem pretojās.

Šobrīd nams Zalcburgerforštates ielā 15 ir tukšs. Tā priekšā ir uzstādīta memoriālā plāksne, kas simbolizē uzvaru pār nacismu.

1938. gadā pēc nacistu partijas kancelejas priekšnieka Martina Bornama iniciatīvas ēkā tika atklāts nacistu mākslas muzejs. Vēlākajos gados namā atradās bibliotēka, skola, banka un invalīdu nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!