Foto: Reuters/Scanpix
Taizemes armijas komandieris otrdien valstī izsludinājis karastāvokli, skaidrojot to ar nepieciešamību pēc sešus mēnešus ilgušajiem valdības pretinieku protestiem apturēt vardarbības eskalāciju.

"Pastāv daži grupējumi, kuriem ir slikti nolūki izraisīt nemierus un kas draud pret cilvēkiem pielietot ieročus," sacīja ģenerālis Prajuts Čanoča.

Atbilstoši karastāvokļa nosacījumiem armija pārņem kontroli pār drošības jomas jautājumiem, bet valdība turpina veikt savus uzdevumus.

Prajuts noliedza, ka armija būtu sarīkojusi apvērsumu.

Paziņojumā, kas tika izplatīts otrdien plkst.3, izformēts valdības Miera un kārtības uzturēšanas centrs un izveidota armijas kontrolēta miera uzturēšanas struktūra.

Reaģējot uz šo paziņojumu, kā valdības pretinieku, tā atbalstītāju grupējumi otrdien ieplānojuši protesta akcijas, vēsta vietējie mediji.

Armija otrdien jau izvietojusi karavīrus vairākos svarīgākajos Bangkokas krustojumos.

Bruņoti karavīri redzēti dažu lielāko laikrakstu un raidorganizāciju birojos.

Kopš 30.novembra Taizemē ar politiku saistītā vardarbībā dzīvību zaudējuši vismaz 25 cilvēki, bet vairāk nekā 700 ievainoti.

Pēdējo astoņu desmitgažu laikā Taizeme pieredzējusi vairāk nekā desmit armijas apvērsumu. Pēdējā no tiem 2006.gadā tika gāzts premjerministrs Taksins Šinavatra.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!