Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama drīzumā viesosies vairākās Eiropas valstīs, un viņa administrācija jau ieplānojusi tikšanos ar jaunievēlēto Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

"Jā, mēs plānojam, ka abi prezidenti satiksies," medijiem apstiprinājuši Baltā nama Nacionālās drošības padomes preses dienestā.

Otrdien, 27. maijā, jau notikusi Obamas un Porošenko telefona saruna. Saskaņā ar Baltā nama izplatīto preses relīzi par šo tēmu Obama ukraiņu politiķi apsveicis ar uzvaru vēlēšanās, aicinājis tuvākajā laikā uzsāk reformas, kas nepieciešamas, lai "saliedētu valsti", kā arī solījis "vispusīgu atbalstu" no ASV puses.

Tāpat, pēc ASV administrācijas vārdiem, tikusi panākta vienošanās par "sarunas turpināšanu" ASV prezidenta Eiropas vizītes laikā.

Obama kļuva par teju pirmo pasaules valstu līderi, kurš oficiāli atzina 25. maijā notikušās Ukrainas prezidenta vēlēšanas un kurš izteica gatavību strādāt ar jauno Ukrainas valsts vadītāju.

Obamas Eiropas turneja notiks no 2. līdz 7. jūnijam. ASV prezidents tās laikā plāno apmeklēt Poliju, Beļģiju un Franciju. Kur paredzēta tikšanās ar Porošenko, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!