Foto: Reuters/Scanpix
Krievijā izsaukumu uz prokuratūru saņēmuši dokumentālās filmas "Bērni-404" autori, kuru uzņemtā dokumentālā filma par pusaudžiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju, šā gada aprīlī piedzīvoja pirmizrādi.

Režisoru Askolda Kurova un Pāvela Lopareva filmas varoņi ir pusaudži ar netradicionālu seksuālo orientāciju, kuri sociālajos tīklos ir izveidojuši savu "kopienu" ar nosaukumu "Bērni-404".

Filmas scenāriste Marina Razbežkina intervijā Krievijas neatkarīgajam televīzijas kanālam "Doždj" zināja stāstīt, ka režisori uz prokuratūru izsaukti saistībā ar prasības pieteikumu, kuru iesniedzis Krievijas domes deputāts Žuravļovs.

Aprīlī, kad filma piedzīvoja savu pirmizrādi, to gandrīz izjauca cita Krievijas domes deputāta izveidotās kustības "Krievijas nacionālās atbrīvošanas kustība" aktīvisti, kuri ieradušies uz seansu un pieprasījuši, lai visi klātesošie uzrāda pases, kas apliecina, ka viņi ir pilngadīgi. Ņemot vērā to, ka filma paredzēta skatītājiem, kas sasnieguši vismaz astoņpadsmit gadu vecumu, nepilngadīgo skatītāju vidū nebija, tādēļ pārtrauktais seanss turpināts.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!