Foto: Kadrs no video

Ēģiptē notiesātā žurnālista Pētera Grestes vecāki par dēla likteni pirmdien uzzinājuši brīdī, kad viņus filmēja Austrālijas ABC televīzija.

Latvijas un Austrālijas pilsoņa Grestes māte Luisa vīram Jurim Grestem balsī nolasīja jaunumus, tiklīdz tos ieraudzīja savā planšetdatorā.

"Tas ir pilnīgs ārprāts," izdzirdējis par dēlam piespriesto cietumsodu sacīja viņa tēvs.

Luisa šokā lūza televīzijas komandai izslēgt kameras.

Kā vēstīs, Ēģiptes tiesa Grestem pirmdien, 23.jūnijā piesprieda septiņu gadu cietumsodu. Saistībā ar aizdomām par sadarbošanos ar "Musulmaņu brālību" Greste un vēl divi "Al Jazeera" žurnālisti tika aizturēti decembrī.

Jau iepriekš Grestes vecāki pauduši pārliecību, ka žurnālists Ēģiptē tikai darīja savu darbu.

"Domāt vai apsūdzēt, ka Pēteris un viņa daudz sasniegušie kolēģi gribētu ar neētisku vai negodīgu praksi apdraudēt savas starptautiskās karjeras, ir pilnīgs absurds," paziņoja Juris Greste.

Pēteris Greste ir nopelniem bagāts žurnālists, kurš kopš 1991. gada ir bijis ārzemju korespondents Austrālijas raidsabiedrībai ABC, aģentūrai "Reuters", raidsabiedrībai CNN un BBC, kā arī telekanālam "Al Jazeera".

Grestes māte iepriekš stāstījusi, ka dēls pirmās 15 dienas cietumā ir pavadījis vieninieka kamerā, bet tagad viņam ir atļauts četras stundas dienā pamest telpu, lai vingrotu un tiktos ar biedriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!