Foto: AP/Scanpix
Latviešu izcelsmes žurnālista Pētera Grestes ģimene izveidojusi interneta vietni, lai vāktu līdzekļus Grestes atbrīvošanas kampaņai, informē "Al Jazeera".

Lai piesaistītu līdzekļus Grestes atbrīvošanai, kā arī informētu sabiedrību par aktualitātēm, kas skar žurnālista lietu, ir izveidota interneta vietne "freepetergreste.org". Žurnālista brālis Andrejs Greste "Al Jazeera" norāda, ka plānots arī nolīgt jaunus advokātus vīrieša aizstāvībai Ēģiptē.

Pētera Grestes brālis šobrīd ir atgriezies Austrālijā, taču vecāki palikuši Kairā, lai atbalstītu savu ieslodzīto dēlu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Ēģiptes tiesa jūnija otrajā pusē Latvijas un Austrālijas pilsonim, "Al Jazeera" žurnālistam Grestem un vēl diviem reportieriem par "palīdzēšanu teroristiem" piespriedusi septiņu gadu cietumsodu.

Grestes tiesa izpelnījusies plašu rezonansi visā pasaulē. To nosodījuši gan vairāku valstu līderi, gan nevalstiskās organizācijas.

Centienos atbrīvot Gresti jau iepriekš iesaistījusies gan Latvijas, gan Austrālijas Ārlietu ministrija.

Žurnālisti tika aizturēti pērnā gada decembrī. Valsts militārais režīms, kas asi vērsies pret līdz tam valdošo "Musulmaņu brālību" apsūdzēja Gresti un viņa kolēģus Ēģiptes tēla nomelnošanā un palīdzēšanā "Musulmaņu brālībai".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!