Foto: AFP/Scanpix
Itālijas ziemeļrietumu pilsētiņas Borgosēzijas labēji noskaņotais mērs Džanluks Buonanno izpelnījies asu kritiku Itālijā un ārvalstīs par savu lēmumu aizliegt homoseksuāļiem publiski skūpstīties.

Buonanno paziņoja, ka viendzimuma pāri ir tikpat nedabiski kā "suns, kurš ņaud, un kaķis, kurš rej".

"Mēs ar juristiem šobrīd spriežam, kāds būtu vislabākais veids sodīt šo morāli graujošo un pretdabisko darbību. Mums ir jāizveido likums, kas neļautu sodu pārsūdzēt," apgalvoja mērs.

Buonanno ir 13 000 cilvēku apdzīvotās Borgosēzijas mērs. Viņu maijā arī ievēlēja Eiropas Parlamentā no labējās Ziemeļu līgas, kas ir pret imigrāciju orientēta partija, un tās sabiedrotie ir galēji labējā Francijas nacionālā fronte.

Viņa izteikumi ir saniknojuši Eiropas Parlamenta kreisos spēkus, un Vācijas sociāldemokrātu biedre Birgita Zipela nosauca Buonanno par parlamenta apkaunojumu.

"Aizliedzot gejiem publiskās vietās skūpstīties, Buonanno uzbrūk iesaistīto cilvēku cieņai. Tas ir pretrunā ar Eiropas cieņas, dažādības respektēšanas un nediskriminēšanas vērtībām," sacīja Zipela.

48 gadus vecais Buonanno jau iepriekš ir izcēlies ar savu uzvedību. Mēneša sākumā, pirmo reizi ierodoties Eiropas Parlamentā Strasbūrā, viņš bija uzvilcis parandžas parodiju, tādējādi protestējot pret musulmaņu imigrantiem Eiropā.

Kamēr vēl viņš bija Itālijas parlamenta biedrs, viņš janvārī ieradās ar melni nokrāsotu seju, protestējot pret "pretējo rasismu". Viņa partiju bieži apvaino rasismā. Viens no partijas līderiem bijušo melnādaino ministri salīdzināja ar orangutānu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!