Foto: AFP/Scanpix
Kopš pagājušās nedēļas no ārpasaules izolēta kāda pilsēta Ķīnas ziemeļrietumu provincē Gaņsu, kur no plaušu mēra miris vīrietis, vēsta raidsabiedrība CNN.

Policija noslēgusi daļu Juimeņas pilsētas, kur 16. jūlijā slimnīcā no mēra miris 38 gadus vecs vīrietis, informē vietējā aģentūra "Siņhua".

Karantīnas zona ieviesta jau pacienta nāves dienā, ierobežojot vismaz 30000 pilsētas iedzīvotāju gaitas. Sākotnējais karantīnas periods noteikts uz deviņām dienām.

Zināms, ka inficētais vīrietis bijis saskarsmē ar beigtu murkšķi, ko sadalījis un izbarojis savam sunim, ziņo aģentūra AFP. Informācija par to, vai suns ir saslimis, netiek sniegta.

Mēris ir smaga bakteriāla infekcija, ar ko slimo grauzēji, daži dzīvnieki un cilvēki. Plaušu mēris ir reta, bet bīstama slimības forma, jo to var iegūt ieelpojot slimības izraisītājus un iegūt bez dzīvnieku starpniecības.

151 cilvēks, kam bijuši tuvi kontakti ar mirušo, atrodas stingrā ārstu uzraudzībā. Līdz šim slimības simptomi nevienam no tiem nav konstatēti.

Visas mēra formas, ja tās neārstē, noved pie nāves. Antibiotikas, kas iznīcina mēra baktērijas, pacientam ir jāsaņem 24 stundu laikā pēc pirmo simptomu parādīšanās. Mūsdienās mēra saslimšanas gadījumi tiek fiksēti daudzās pasaules malās, tai skaitā Āfrikā, abos Amerikas kontinentos un Āzijā, norāda CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!